Дрим Тим - Ориентал оро.mpg

0 Просмотры
Издатель
Македонската фолк публика ќе може да ужива во ДВД изданието на музичката група „Дрим Тим"
Тие во ресторанот „Журнал" во Скопје го промовираа своето прво ДВД издание со песни изведени во живо, снимани и обработени од страна на „БОМ" ТВ од Прилеп.
ДВД-то содржи 20 песни испеани од неколку вокалисти, секако од нивните изведувачи Благица Николова, Марјан Коцев, Дејан Николовски Чуле, како и од гостите Сузана Гавазова, Татјана Стефановска, Благица Калева, Наум Петрески, Мијалче Стојанов -- Џумбуш.
Инструменталниот дел од Тимот на Соништата е состав од: хармоника -- Сашко Велков, труба -- Никола Коцев, кларинет и сакс -- Аце Ангелов, клавијатури и придружни вокали -- Ангел Ќосев, клавијатури и придружни вокали - Драги Станков, тапани -- Драги Станков.
Музиката во ДВД-то е со нашиот традиционален фолк стил, и е реализација со цел како што тие би рекле „ДА НЕ СЕ ЗАБОРАВИ УБАВАТА МАКЕДОНКСА ФОЛК ПЕСНА". Снимена е во еден здив без големи претходни подготовки.
Подршка за издавање и печатење на ова ДВД, Дрим Тим добија од страна на издавачката куќа Сенатор.
Што друго ви останува, освен да ги преслушате песните преку нашата ВЕБ страна на линкот и потоа да си го набавите ова ДВД преку сите музички продавници низ Македонија.
Категория
Мировое кино
Комментариев нет.
Яндекс.Метрика